Acne2
16150
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16150,bridge-core-1.0.5,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Acne

Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklierfollikel. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat, maar kan ook voorkomen op latere leeftijd.

We spreken van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

Hoe kan acne behandeld worden?

 

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Onze specialisten geven u dan ook graag advies over welke behandelmethode(s) het meest geschikt zijn voor uw huidtype.
Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn.

 

Vergoeding door zorgverzekeraar?

 

Onze specialisten zijn in het bezit van een specialisatie voor acne behandelingen. Dit betekend dat afhankelijk van uw zorgverzekeraar de behandeling vaak vergoed wordt.